10 Trucuri pentru o postură perfectă care sunt atât de simple încât este un păcat să le ignori


Obiceiurile proaste de a avea o postură incorectă sunt o cauză comună pentru durerile din zona inferioară și superioară ale spatelui. Dacă durerea de spate este prea mare și doriți să preveniți eventualele răni pe termen lung, puteți începe cu câteva exerciții corective simple pentru a îmbunătăți modul în care stai, stai și mergi. Și nu vă faceți griji, menținerea unei posturi bune nu trebuie să dureze foarte mult timp. De fapt, de multe ori este vorba doar de a fi conștient de postura dvs. și de a vă asigura că nu vă veți ghemui pe un scaun sau nu vă cocoșați spatele atunci când vă uitați la telefon.

Echipa TU Știai? a găsit 10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă rezolvați problemele cu postura. Și sunt atât de ușoare încât le puteți încorpora în viața de zi cu zi din acest moment.

 1. Creați un „X” pe spate cu o bandă specială.

În lumea medicală, acest lucru este, nu surprinzător, numit „bandă pentru postură” și este un instrument comun folosit pentru a menține corpul în poziția corectă și pentru a crea conștientizarea cocoșării în timpul zilei. Forma cruce sau „X” din figură trebuie aplicată atunci când umerii sunt ușor aplecați înapoi. Dacă ați făcut corect acest lucru, ar trebui să vă împiedice să vă aplecați spatele în timpul zilei.

2. Ține picioarele plate pe pământ atunci când stai.

Mulți oameni petrec cea mai mare parte a zilei într-o poziție așezată, ceea ce face ca o poziție de ședere corectă să fie și mai importantă. Este crucial să vă distribuiți greutatea în mod egal pe șolduri și picioare. Puteți face acest lucru îndoind genunchii în unghi drept și punând picioarele pe pământ. Dacă picioarele nu pot ajunge la pământ, puteți utiliza o carte sau puteți cumpăra un suport pentru picioare.

3. Sprijiniți partea inferioară a spatelui cu un prosop rulat pentru a preveni cocoșarea.

Una dintre cauzele obișnuite ale durerilor inferioare de spate este așezarea într-o poziție cocoșată. Din fericire, vă puteți ajusta poziția de ședere cu ușurință cu ajutorul unui așa-numit „dispozitiv de susținere lombară”, pentru care puteți utiliza ceva simplu cum ar fi un prosop rulat. Principalul lucru aici este că dispozitivul pe care îl utilizați trebuie să fie compatibil și așezat în partea din spate pentru a vă ajuta să susțineți curba naturală de înaintare a coloanei lombare.

4. Puneți un post-it cu un omuleț la vedere pentru a vă reaminti postura.

Conștientizarea posturii este foarte importantă în procesul de adaptare a unei posturi sănătoase în viața ta de zi cu zi. Pentru a te gândi la postura ta (înainte ca spatele să înceapă să doară) în timpul zilei, poți începe cu ceva atât de simplu precum desenarea unui omuleț pe un post-it și punerea ei pe ecranul computerului pentru a-ți aduce un memento rapid ca sa stai drept.

5. Asociați verificarea posturii cu ceva ce faceți în mod regulat.

Aruncând o privire rapidă la telefonul dvs., să beți o înghițitură de apă sau să citiți un articol TU Știai? sunt toate lucrurile pe care probabil le faceți de mai multe ori pe zi. Pentru a crea mai multă conștientizare posturală, puteți învăța să vă puneți întrebarea: „Stau corect?” Ar trebui să faceți acest lucru de fiecare dată când efectuați activitatea obișnuită aleasă.

6. Înainte de a începe să conduci, mai întâi stai drept și apoi reglează-ți oglinda din spate în consecință.

Înainte de a începe să conduceți, trebuie să vă reglați oglinda retrovizoare astfel încât să puteți vedea cu ușurință drumul din spatele vostru. Încercați să vă așezați drept înainte de a face aceste ajustări, astfel încât să fiți forțat să aveți o postură bună în timp ce conduceți pentru a vedea în spatele dvs. Fiți conștienți că a vedea drumul dintr-o privire rapidă este cel mai important lucru, deci faceți doar mici ajustări la nevoie.

7. Ține-ți mâinile în buzunarele din spate atunci când pur și simplu stai prin împrejur.

Când stai în picioare, o postură bună se numește „stai drept”. Dacă sunteți mai obișnuit să aveți umerii îndreptați spre interior și partea superioară a spatelui aplecat, există câteva exerciții ușoare pentru a schimba rapid acest obicei. De exemplu, introducând mâinile în buzunarele din spate, vă forțați umerii să se deschidă și vă veți ridica imediat.

8. Mergi ca și cum ai purta o pelerină - și cu încredere!

Pentru a menține o postură bună în timpul mersului, ar trebui să vă concentrați pe alungirea coloanei vertebrale. Alunecarea sau aplecarea îți poate pune stres pe mușchii spatelui, care pot începe să doară după un timp. Un sfat este să mergi ca și cum ai purta o pelerină (sau poartă o pelerină în realitate). Acest lucru va menține cu siguranță spatele drept și capul sus. Un alt truc este să-ți imaginezi că capul tău este tras de un șir invizibil care este atașat de tavan.

9. Mergeți în timp ce luați apeluri.

Telefoanele mobile sunt destinate a fi folosite departe de birou sau de pe canapea, așa că aceasta poate fi ocazia perfectă pentru a vă oferi o pauză rapidă din poziția în care lucrați. Efectuați un apel de „intrare” pentru a primi sus și fă o plimbare rapidă. Rămânând activ să se ajute la menținerea unei posturi bune pe tot parcursul zilei.

10. Trageți-vă bărbia - unde se îndreaptă capul, acolo merge și restul corpului

Poziția capului spune multe despre poziția generală a corpului tău. Ar trebui să lucrați continuu pentru a vă alinia corpul sub cap. Acest lucru poate părea complicat, dar un truc ușor este să îți ții bărbia prinsă și capul tras înapoi. Este ca și cum ai imagina un șir care îți trage vârful capului spre cer, astfel încât întregul corp și gâtul să rămână drăguți și prelungiți.

Care este sfatul tău ușor pentru a-ți reaminti postura din timpul zilei? Ați încercat deja câteva dintre sfaturile noastre ușoare? Spune-ne dacă a funcționat în comentarii!

Susține proiectul TU Știai? printr-o donație

Alte articole

7 Părți ale corpului pe care le-ai curățat greșit întreaga ta viață
7 Părți ale corpului pe care le-ai curățat greșit întreaga ta viață
Există aproximativ 2.368 de specii bacteriene care trăiesc numai în buric, probabil mai multe, și totuși igiena sa es...
Continua sa citesti
7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
Corpurile noastre sunt formate din până la 60% apă, iar băutul suficient pe tot parcursul zilei este esențial pentru ...
Continua sa citesti
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
Majoritatea bărbaților își schimbă pijamalele la fiecare 13 nopți. Femeile așteaptă de obicei 17 nopți pentru a-și ar...
Continua sa citesti
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Pielea este cel mai mare organ din corp, iar îngrijirea acestuia este cheia pentru a vă menține corpul sănătos. Dar u...
Continua sa citesti
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Cuvântul „țânțar” ne amintește în primul rând de mâncărimea și umflăturile care se întâmplă după mușcăturile sale. Da...
Continua sa citesti
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS....
Continua sa citesti
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
Când vine vorba de masaje care pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap, nu este vorba doar de aplicarea presiunii a...
Continua sa citesti
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Este destul de obișnuit să vorbești în somn fără să fii conștient de asta. Studiile au constatat că până la 66% dintr...
Continua sa citesti

Lasă un comentariu