Cum să vă controlați hormonii pentru creșterea în greutate


Este greu de imaginat că greutatea noastră depinde nu numai de numărul de calorii pe care le consumăm, ci și de unele substanțe chimice invizibile din interiorul nostru. De fapt, hormonii influențează procesele noastre metabolice și comandă corpului nostru să stocheze grăsime sau să nu mai câștige.

Noi, cei de la TU Știai?, dorim ca cititorii noștri să fie mai cunoscuți când vine vorba de corpurile noastre, mai ales dacă aceste cunoștințe ne ajută să devenim mai sănătoși și mai frumoși.

Există numeroși factori care pot influența greutatea corporală. Printre acestea se numără activitatea noastră fizică, genetica, obiceiurile alimentare și stresul. Cu toate acestea, cel mai important rol în acest proces revine în continuare hormonilor care sunt responsabili de reglarea metabolismului.

Aceste substanțe chimice sunt cele care spun corpului tău să stocheze sau să ardă grăsimi.

Insulină

Glucoza este o sursă majoră de energie pentru celulele dumneavoastră. După ce mâncați alimente și nivelul glicemiei crește, pancreasul dvs. este semnalat să elibereze mai multă insulină, hormonul care ajută la administrarea glucozei în celule. Este ca și cum insulina „bate” la ușa celulelor tale. Celulele aud bătăile, se deschid și lasă să intre glucoza.

Insulina ne furnizează energie, dar colectează și stochează și grăsimi. Dacă insulina este ridicată, corpul dumneavoastră va păstra grăsimea.

 Cortizol

Cortizolul este un hormon al stresului. Este produs de glandele suprarenale pentru a preveni scăderea nivelului zahărului din sânge sub normal. De aceea, atunci când sunteți stresat, aveți tendința de a mânca mai multe produse zaharoase, cum ar fi înghețata, tortul, ciocolata și dulciurile. Procedând astfel, vă ajutați corpul să acumuleze forță pentru a face față situațiilor dificile.

Cortizolul încetinește metabolismul pentru a păstra mai multă energie. Dacă aveți niveluri ridicate de cortizol în sânge, vă veți îngrășa.

Leptina

Leptina este hormonul sațietății. Este secretat de celulele adipoase și trimite un semnal către creier că sunteți plin. Leptina îți controlează metabolismul și ajută celulele să-și dea seama dacă trebuie să stocheze grăsimea sau să o ardă. Când nivelul tău de leptină este scăzut, pofta de mâncare crește și corpul tău tinde să stocheze excesul de alimente ca grăsime. Foarte des, nivelul acestui hormon se reduce din cauza lipsei de somn. De aceea este atât de important să dormi suficient.

Hormoni tiroidieni

Hormonii tiroidieni (T3 și T4) sunt produși de glanda tiroidă, iar funcția lor principală este de a induce lipoliza. De asemenea, joacă un rol important în reglarea proceselor metabolice. Dacă aveți hormoni tiroidieni scăzuți în corp, este posibil să vă îngrășați.

Cum ar trebui să mănânci și ce exerciții să faco pentru a slăbi?

Ce să mănânci?

Cum să vă controlați hormonii pentru creșterea în greutate
Studii recente arată că frecvența optimă a consumului pentru pierderea în greutate este de trei mese pe zi.
Respectarea unei diete extrem de stricte nu este sănătoasă. Procedând astfel, puteți deveni mai slab, dar rezultatul nu va dura mult timp. Problema este că, atunci când mâncați mai puțin în mod regulat, corpul vostru crede că se înfometează și ia energie din mușchi și țesuturi în timp ce încearcă să conserve grăsimea. Drept urmare, vă puteți îngrășa chiar dacă mâncați doar o dată pe zi.
Pierderea în greutate realizată încet este mult mai bună pentru corpul tău și mult mai durabilă pe termen lung. Dacă doriți să deveniți mai slab, mențineți un deficit caloric mic (de exemplu, dacă aportul normal de calorii este de 1.900 Kcal pe zi, reduceți această cantitate la 1.700 pe zi - necesitățile calorice zilnice exacte trebuie calculate în funcție de înălțime, greutate, vârstă și nivel de activitate). Dacă urmați această regulă simplă, corpul dvs. nu va stoca alimente pentru o zi ploioasă.
Consumați alimente care sunt mai puțin susceptibile de a contribui la niveluri ridicate de insulină în corpul dumneavoastră. Acestea sunt produse care au un indice glicemic scăzut (IG), un număr care indică efectul alimentelor asupra nivelului de glucoză din sânge al unei persoane.
Evitați carbohidrații rapizi și mâncați în schimb alimente bogate în proteine ​​și fibre - acestea vă vor ajuta să vă simțiți mai repede plin și astfel nu veți mânca excesiv. Proteinele ajută la construirea masei musculare, iar țesutul muscular arde mai multe calorii decât grăsimile corporale, chiar și atunci când vă aflați în repaus.
Cum să faci mișcare?
Cum să vă controlați hormonii pentru creșterea în greutate

 

Când faci mișcare, mușchii lucrează mai mult și au nevoie de mai multă glucoză pentru a arde ca energie. Deci, dacă sunteți o persoană activă din punct de vedere fizic, trebuie să vă acoperiți cantitatea de zahăr în fiecare zi. Studiile au arătat că antrenamentul la intervale de intensitate mare este cel mai eficient în îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Dacă preferați antrenamentul cu repetări și încărcări moderate, atunci va trebui să petreceți între 1 și 1,5 ore într-o sală de sport. Cu toate acestea, când vine vorba de antrenamente la intervale de intensitate mare, 20 de minute vor fi suficiente. Când termini exercițiile, corpul tău va continua să ardă calorii în plus pe tot parcursul zilei - chiar și atunci când dormi! De asemenea, este o idee bună să consumați un shake care conține carbohidrați și proteine ​​în timpul antrenamentului. Acest lucru vă va ajuta să vă readuceți cortizolul sub control mult mai repede decât de obicei.

Susține proiectul TU Știai? printr-o donație

Alte articole

10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS....
Continua sa citesti
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
Când vine vorba de masaje care pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap, nu este vorba doar de aplicarea presiunii a...
Continua sa citesti
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Este destul de obișnuit să vorbești în somn fără să fii conștient de asta. Studiile au constatat că până la 66% dintr...
Continua sa citesti
De ce ar trebui să nu mai folosim telefoanele pe toaletă
De ce ar trebui să nu mai folosim telefoanele pe toaletă
Mulți dintre noi suntem dependenți de smartphone-urile noastre, conform unui sondaj recent, și este posibil să nu fie...
Continua sa citesti
Un nou antrenament de ardere a grăsimilor pentru picioare, care vă poate ajuta să vă întineriți corpul
Un nou antrenament de ardere a grăsimilor pentru picioare, care vă poate ajuta să vă întineriți corpul
Efectuarea unui exercițiu zilnic poate fi mai utilă decât mersul la sală o dată pe săptămână, potrivit Universității ...
Continua sa citesti
3 Beneficii pe care înmuierea picioarelor în Listerine ți le poate oferi
3 Beneficii pe care înmuierea picioarelor în Listerine ți le poate oferi
Listerine a fost dezvoltată inițial ca antiseptic chirurgical și s-a dovedit a fi ceva ce ”repară tot” de-a lungul an...
Continua sa citesti
8 Moduri naturale de a vă face dinții mai albi acasă
8 Moduri naturale de a vă face dinții mai albi acasă
Cheltuim mai mult de 3 miliarde de dolari albindu-ne dinții. Aceste proceduri sunt destul de costisitoare și trebuie ...
Continua sa citesti
De ce oamenii care nu își spală picioarele în duș fac o greșeală mare
De ce oamenii care nu își spală picioarele în duș fac o greșeală mare
Câteva picături de transpirație pe zi pot fi produse doar de picioarele noastre, deoarece au aproximativ 250.000 de g...
Continua sa citesti

Lasă un comentariu