10 Obiceiuri groaznice de limbaj corporal la care toți trebuie să renunțe


Nu observăm întotdeauna ceea ce facem cu picioarele, mâinile sau expresia facială în timp ce alte persoane sunt în jurul nostru. S-ar putea nici măcar să nu ne treacă prin minte că acele lucruri sunt importante. Dar limbajul corpului poate spune de fapt multe despre personalitatea și sentimentele tale. Și s-ar putea să vă ajute doar să faceți o impresie bună și să obțineți jobul viselor voastre sau, dimpotrivă, să îi faceți pe oameni să vrea să vă evite.

Noi cei de la Tu Știai? credem că există anumite obiceiuri de limbaj corporal pe care ar trebui să nu le mai aveți, ceea ce ar putea avea un efect pozitiv asupra vieții voastre. Să vedem care sunt aceste obiceiuri!

1. Aveți o poziție cocoșată

postura incorecta

Postura ta poate spune multe despre nivelul tău de încredere în tine. Dacă aveți o poziție cocoșată, va arăta că vă simțiți nesiguri. Dacă nu vă îndreptați postura, aceasta poate deveni un obicei și o veți face chiar dacă nu vă aflați într-o situație care vă face să vă simțiți incomod. Și oamenii ar putea să-l vadă în continuare ca un semn al stimei de sine scăzute.

 2. Vă încrucișați picioarele sau a brațele

incrucisare brate/picioare

Este firesc ca mulți oameni să-și încrucișeze brațele și picioarele atunci când stau. Cu toate acestea, dacă vorbești cu cineva, acest lucru te poate face să arăți defensiv. Ar putea trimite un mesaj că „nu ești deschis să interacționezi cu o altă persoană sau să auziți ce au de spus sau că vă simțiți inconfortabil în prezența lor. Dacă vă mențineți brațele și picioarele depărtate și mâinile sunt vizibile, veți părea mai de încredere.

 3. Vă agitați

agitare

Indiferent dacă acesta este un obicei pe care îl ai în orice moment, sau doar ceva ce faci în situații stresante pentru a te mângâia, ar trebui să încerci să încetezi să te agiți. Dacă îți răsuciți părul, vă atinge inelele, atingeți degetele și picioarele sau vă verificați constant ceasul în timpul unei conversații sau într-o întâlnire importantă, s-ar putea să pară că te-ai plictisit și e ca și cum ai fi în altă parte.

 4. Vă atingeți gâtul

atingerea gatului

Atingerea gâtului poate fi ceva ce faceți pentru a scăpa de stres. Sau poate o faci doar pentru a scăpa de tensiune în zona respectivă, chiar dacă nu există nimic care să te facă neliniștit. În orice caz, fiți conștienți de ceea ce faceți cu mâinile dvs. și încercați să evitați să faceți acest lucru cât mai mult posibil. Altfel îți poate dezvălui anxietatea și disconfortul în fața altor oameni.

 5. Vă mușcați unghiile

musca unghiile

Un alt obicei care arată altor oameni că ești nervos este mușcarea unghiilor. S-ar putea să vă ajute să scăpați de stres, dar va arăta și modul în care vă simțiți. În afară de asta, poate distrage persoana cu care vorbești și chiar ar putea să considere acest lucru respingător. De asemeni, vă va deteriora starea unghiilor. Și din moment ce oamenii te judecă după înfățișarea ta, ai putea lăsa o impresie proastă.

6. Insuficient sau prea mult contact vizual

contact vizual

Evitarea contactului vizual poate arăta că ai lipsă de încredere sau că nu îți place cineva, și chiar poți părea o persoană în care nu se poate avea încredere. Pe de altă parte, privirea intensă chiar în ochii celeilalte persoane poate să pară agresivă și să le facă să se simtă incomode. În schimb, apelați la o serie de priviri lungi.

 7. Păreți distras

distragere

Deși a fi distras când cineva vorbește este de fapt nepoliticos, uneori nici nu vă dați seama că o faceți. Sau chiar dacă ești atent, te uiți în spațiu, iar alții ar putea crede că nu asculți. Încercați să arătați că ascultați activ, uitându-vă la persoana care vă spune ceva sau faceți ceva pentru a face să vadă clar că îi respectați și că sunteți angajați în conversație.

8. Vă dați ochii peste cap

Rotirea ochilor este un semn evident de lipsă de respect. Poate fi relativ inofensiv și un act de comunicare non-verbală cu unul dintre prietenii tăi pentru a arăta că te plictisești sau te enervezi. Cu toate acestea, dacă este ceva ce faci în fața colegului tău, a șefului tău sau a unui străin, expresia facială poate să îi pară ofensatoare acestuia.

9. Uitați să zâmbiți

zambet

Zâmbetul este ceva ce deseori uităm să facem, mai ales în situații formale. Dar este un mod minunat de a arăta încredere și deschidere. Și poate face și alte persoane să zâmbească înapoi și să se simtă mai pozitive și mai deschise pentru tine în general. Cu toate acestea, nu zâmbiți fals, pentru că atunci riscați să fiți văzuți ca fiind fără sinceritate și fără încredere.

10. Stați nemișcat

nemisacat

A fi prea calm poate face să pară că nu ești interesat să vorbești cu o altă persoană și să auzi ce are de spus. Rigiditatea ta o poate face să se simtă neliniștită. Încercați să arătați entuziasm autentic cu expresiile dvs. faciale și încercați să reflectați gesturile celeilalte persoane fără a fi prea evidente. Acest lucru vă poate ajuta să faceți o impresie mai pozitivă.

Ați observat vreunul dintre aceste obiceiuri de limbaj corporal la voi sau la altcineva? Ce impresie vă lasă oamenii care fac aceste lucruri de obicei? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile în comentarii!

Susține proiectul TU Știai? printr-o donație

Alte articole

7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
Corpurile noastre sunt formate din până la 60% apă, iar băutul suficient pe tot parcursul zilei este esențial pentru ...
Continua sa citesti
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
Majoritatea bărbaților își schimbă pijamalele la fiecare 13 nopți. Femeile așteaptă de obicei 17 nopți pentru a-și ar...
Continua sa citesti
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Pielea este cel mai mare organ din corp, iar îngrijirea acestuia este cheia pentru a vă menține corpul sănătos. Dar u...
Continua sa citesti
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Cuvântul „țânțar” ne amintește în primul rând de mâncărimea și umflăturile care se întâmplă după mușcăturile sale. Da...
Continua sa citesti
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS....
Continua sa citesti
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
8 tehnici de masaj pentru a elimina durerea de cap
Când vine vorba de masaje care pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap, nu este vorba doar de aplicarea presiunii a...
Continua sa citesti
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Ce provoacă vorbitul în somn și cum să-l controlăm
Este destul de obișnuit să vorbești în somn fără să fii conștient de asta. Studiile au constatat că până la 66% dintr...
Continua sa citesti
De ce ar trebui să nu mai folosim telefoanele pe toaletă
De ce ar trebui să nu mai folosim telefoanele pe toaletă
Mulți dintre noi suntem dependenți de smartphone-urile noastre, conform unui sondaj recent, și este posibil să nu fie...
Continua sa citesti

Lasă un comentariu