15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată


Există animale care falsifică sarcinile pentru a obține mai multe alimente de la îngrijitorii lor, iar porumbeii pot spune dacă oamenii au cancer sau nu. În fiecare zi putem învăța ceva nou, iar lucrurile pe care le descoperim ne pot face să zâmbim, să ne uimească sau chiar să ne sperie într-o oarecare măsură.

Aici, la TU Știai?, petrecem mult timp căutând hrană nouă pentru creier și ne-ar plăcea să învățați lucruri noi împreună cu noi. Avertisment: lumea ta poate fi ușor zdruncinată după ce am aflat câteva dintre lucrurile pe care ți le-am pregătit.

1. Multe rujuri conțin solzi de pește.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Damir Spanic / Pixabay, © stux / Pixabay

Ingredientul numit guanină este utilizat în multe rujuri pentru a crea un efect strălucitor. Acest ingredient provine din solzi de pește și în industria cosmetică se numește „esență de perle”.

2. Porumbeii pot identifica cancerul de sân în mamografii la fel de bine ca experții umani.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Sarah Kilian / Unsplash, © National Cancer Institute / Unsplash

Oamenii de știință au făcut un experiment și i-au învățat pe porumbei să facă diferența între diapozitivele pacienților cu cancer mamar și cele ale oamenilor sănătoși. Păsările sunt capabile să sorteze cu precizie diapozitivele pe categorii și să recunoască care dintre ele prezintă cancer și care nu.

3. Vinetele conțin nicotină.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© rycky21 / Pixabay, © Benjah-bmm27 / Wikimedia Commons

Vinetele sunt din punct de vedere tehnic o boabă, iar semințele sale conțin nicotină. Concentrația sa este de aproximativ 100 nanograme pe gram de vinete. Cu toate acestea, pentru a consuma o cantitate de nicotină egală cu 1 țigară, ar trebui să mâncați aproximativ 20 de kilograme de vinete și probabil că ați fi dus la spital. Acest lucru nu ar fi din cauza nicotinei, ci a cantității enorme de fibre pe care ați consuma-o consumând atât de multe vinete într-o singură porție.

4. Datorită televizoarelor cu ecran plat de înaltă rezoluție, câinii pot vedea atât ecranele TV, cât și oamenii.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Moran / Unsplash, © Scott Longerbeam / Unsplash

Câinii pot vedea imagini pe ecranele televizoarelor, asemănătoare modului nostru și sunt suficient de inteligenți pentru a recunoaște animalele prezentate în filme și în serialele TV, exact așa cum ar face-o în viața reală. Recunosc chiar animale pe care nu le-au mai văzut până acum și sunete de la TV, ca lătratul.

5. Există o casă spa în Japonia, unde puteți face o baie cu tăieței.

Embed from Getty Images

Ichiro Furuya, proprietarul spa-ului, susține că „În ultima vreme oamenii sunt foarte îngrijorați de faptul că au o piele frumoasă și știu despre efectele colagenului, care este conținut în bulionul nostru pe bază de porc. În această baie, toată lumea se poate distra și profita de elementele sănătoase ale tăiețeilor ramen. ”

6. Vacile care sunt strigate pe nume produc cu 258 litri mai mult lapte decât cele care sunt fără nume.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© PrinceWilliam13 / Reddit, © Couleur / Pixabay

Cercetătorii britanici au comparat producția din Registrele naționale de lapte din țară cu răspunsurile sondajului a 516 fermieri de lapte pentru a vedea dacă există o legătură între cantitatea de lapte și denumirea vacilor. Fermierii de lapte care și-au numit vacile după nume au primit 2.105 galoane (7.938 litri) de lapte de la vacile lor, comparativ cu 2.029 galoane (7.680 litri) pe ciclu de lactație de 10 luni.

7. Bananele sunt radioactive.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Alla Razgonova / Unsplash, © Denny Müller / Unsplash

Există peste 1.000 de soiuri de banane în creștere în întreaga lume. Este un fapt dovedit științific că bananele conțin elementul radioactiv Potasiu-40. Există chiar și o măsurare a radiației numită „doză echivalentă cu banana”, care reprezintă doza de radiație pe care o persoană o consumă în timp ce mănâncă o banană.

8. Un corp uman conține 0,2 mg de aur.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© geralt / Pixabay, © Sabrinna Ringquist / Unsplash

Aurul se găsește în sânge și este necesar pentru articulațiile noastre. Este, de asemenea, un element esențial în transmiterea semnalelor electrice în tot corpul. Corpul unei persoane obișnuite, cântărind 70 de kilograme, ar conține o masă totală de 0,2 miligrame de aur. Dacă cantitatea de aur din corpul uman ar fi transformată într-un cub solid, aceasta ar măsura în jur de 0,22 milimetri.

9. Puteți economisi 584 de litri de apă făcând pipi la duș.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© bzndenis / Pixabay, © The Creative Exchange / Unsplash

Potrivit unui studiu, dacă faceți duș o dată pe zi și faceți pipi în timpul acelui duș, ați putea economisi 1,6 litri de apă de la a nu spăla toaleta. Așadar, pentru a face calculul, timp de 365 de zile într-un an, există un total de 2 metri cubi de apă pe care le-ați putea economisi doar urinând la duș.

10. Nu există indicatoare „Stop” pe drumurile din Paris.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Anthony DELANOIX / Unsplash, © Joshua Hoehne / Unsplash

Există 6.100 de străzi în Paris și niciuna dintre ele nu are un semn de oprire pentru șoferi. Ultimul indicator de oprire a fost eliminat undeva între 2012 și 2014, iar de atunci traficul parizian funcționează complet fără ele. Motivul din spatele acestui fapt este că mașina din dreapta la Paris are întotdeauna prioritate.

11. Copiii se descurcă mai bine la sarcini plictisitoare atunci când sunt îmbrăcați în Batman.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© tyus / Reddit, © Com4tablynumb / Imgur

Potrivit unui studiu, copiii sunt mai predispuși să lucreze mai mult în timp ce sunt îmbrăcați într-un costum Batman.

Cu toate acestea, Cavalerul Întunecat nu este singurul costum de personaj care îi inspiră pe copii să fie eroi atunci când îndeplinesc sarcinile de zi cu zi.

Oamenii de știință au descoperit că și copiii îmbrăcați în Bob Constructorul, Rapunzel și Dora Exploratoare păreau să lucreze mai mult.

12. Există o cutie poștală subacvatică în Japonia și puteți trimite un e-mail din aceasta.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Northern_University_Bangladesh / YouTube, © Northern_University_Bangladesh / YouTube

Cea mai adâncă cutie subacvatică primește de obicei între 1.000 și 1.500 de plicuri în fiecare zi, multe trimise de membrii familiei pentru cei dragi, iar această mică bucată de infrastructură are o semnificație specială. Este situat în Golful Susami, Japonia și a fost amplasat la 10 metri adâncime de coastă. Puteți cumpăra un card rezistent la apă, puteți scrie un mesaj pe acesta și îl puteți trimite oricui doriți în timpul scufundării.

13. Culoarea mărului nu are nicio legătură cu cât de dulce este.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© fruit-trees.com, © Markus Hagenlocher / Wikimedia Commons

Potrivit unui ghid de clasificare a mărului, Red Delicious, care are o culoare roșie intensă, este mai puțin dulce decât un Fuji, care are o culoare roșu decolorat, dar este considerat a fi un soi „super-dulce”.

14. Lumea este neclară pentru bebeluși când se nasc, iar vederea lor nu devine extrem de clară până când nu au în jur de 1 an.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Logan Weaver / Unsplash

Când bebelușul tău se naște, te vede pe tine și lumea din jurul lor cu neclaritate. Se concentrează mai bine pe obiecte care se află până la 10 centimetri distanță de fața lor. Aceasta este distanța potrivită pentru ca bebelușul dvs. să vă observe fața în timp ce îl țineți sau îl alăptați.

La aproximativ 3 luni, ochii bebelușului dvs. pot urmări lucrurile din jur, astfel încât, dacă fluturați o jucărie colorată lângă ochii lor, ei vor urmări mișcarea.

Până la vârsta de 12 luni, bebelușii văd lucrurile foarte clar, atât aproape cât și departe. Se pot concentra chiar rapid pe obiecte care se mișcă cu viteză.

15. Femele panda pot falsifica sarcina.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© Pixabay, © Qinghong Shen / Unsplash

Rata natalității Panda este extrem de scăzută, astfel încât îngrijitorii tratează de obicei ca pe o ocazie specială momentul în care o femelă panda rămâne însărcinată. Ei tratează acest panda cu o atenție sporită și îi oferă mâncare mai delicioasă. De asemenea, femelele panda au fost cunoscute pentru falsificarea sarcinile astfel încât să primească mai multă atenție și bunătăți de la îngrijitorii lor. Sarcina falsă nu este ușor de deosebit de una reală de la început, deoarece animalele prezintă toate semnele sarcinii, inclusiv modificările fizice.

16. Corbii poartă ranchiună.

15+ Lucruri pe care probabil le veți învăța pentru prima dată

© dontpanicbringatowel / Imgur, © dontpanicbringatowel / Imgur

Studiile au descoperit că corbii își amintesc fețele oamenilor care le-au greșit și pot recunoaște ulterior această persoană și se pot răzbuna pe ei.

17. Regina Elisabeta a fost mecanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Embed from Getty Images

În timpul celui de-al doilea război mondial, Elisabeta era o prințesă de 18 ani. S-a alăturat Serviciului teritorial auxiliar pentru femei și s-a format la Londra ca mecanic. Era și șofer de camion militar. Elisabeta este singura femeie membru al familiei regale care a slujit în forțele militare și este singurul șef de stat în viață care a slujit în cel de-al doilea război mondial.

Care este un fapt pe care l-ați învățat recent care v-a determinat să vă grăbiți către telefonul dvs. și să îl căutați pe Google, pentru că vi s-a părut atât de incredibil să îl auziți?

Susține proiectul TU Știai? printr-o donație

Alte articole

De ce ne trezim brusc când adormim
De ce ne trezim brusc când adormim
Toată lumea a experimentat probabil o smucitură la început de somn la un moment dat în viața lor. Este momentul în ca...
Continua sa citesti
Stomatologii rezolvă în cele din urmă dezbaterea cu privire la Ar trebui să-ți speli dinții înainte sau după micul dejun
Stomatologii rezolvă în cele din urmă dezbaterea cu privire la Ar trebui să-ți speli dinții înainte sau după micul dejun
Periajul dinților este esențial, dar nu mulți oameni știu că perierea lor prea des poate dăuna smalțului. Sau că a-ți...
Continua sa citesti
7 Părți ale corpului pe care le-ai curățat greșit întreaga ta viață
7 Părți ale corpului pe care le-ai curățat greșit întreaga ta viață
Există aproximativ 2.368 de specii bacteriene care trăiesc numai în buric, probabil mai multe, și totuși igiena sa es...
Continua sa citesti
7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
7 Greșeli de hidratare pe care probabil le comiți
Corpurile noastre sunt formate din până la 60% apă, iar băutul suficient pe tot parcursul zilei este esențial pentru ...
Continua sa citesti
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
De ce nu ar trebui să purtăm același pijamale timp de 2 zile la rând
Majoritatea bărbaților își schimbă pijamalele la fiecare 13 nopți. Femeile așteaptă de obicei 17 nopți pentru a-și ar...
Continua sa citesti
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Dermatologii împărtășesc cele mai proaste sfaturi despre îngrijirea pielii pe care le-au auzit vreodată
Pielea este cel mai mare organ din corp, iar îngrijirea acestuia este cheia pentru a vă menține corpul sănătos. Dar u...
Continua sa citesti
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Ce se întâmplă cu corpul tău când un țânțar te mușcă
Cuvântul „țânțar” ne amintește în primul rând de mâncărimea și umflăturile care se întâmplă după mușcăturile sale. Da...
Continua sa citesti
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS....
Continua sa citesti

Lasă un comentariu